Teokset

Melankolia

49cm x 67cm 480€

Teos on syntynyt, kun olin toipilaana leikkauksen jälkeen ja minulla oli kiire aloittaa näyttelyä, jonka tekemiseen olin saanut työskentelyapurahaa. Ensin oli vallalla epätoivo ja melankolia kunnes toipuminen eteni ja teosten valmistaminen pääsi hyvin vauhtiin. Teoksessa värit ja pinnan jako vahvan kokoonpuristavan kehyksen kanssa kuvastavat silloista olotilaani.

Sopeutunut

30 cm x 39 cm

Teos kuvastaa ihmistä, joka vilkkaudestaan ja valoisuudestaan huolimatta on asetettu tiettyyn muottiin, kehyksiin ja vallitseviin normeihin. Alistettu pyristelee vastaan ja hakee vielä muotoaan. Taustan musta väri kuvastaa epätietoisuutta ympärillä. Materiaalien vastakohdat antavat vielä lisää voimaa kontrasteihin.

Venevajan nurkalla

MYYTY

Teos on tyypillinen maisema rannalta, jossa on venevaja sekä meri ja kallio taustalla. Punamultaisen venevajan seinän alaosasta on suolaisen meriveden laineet vieneet maalipinnan pois. Maisema on levollinen ja muistuttaa ajasta, jolloin kalastajat saivat elantonsa merestä.

Balanssi

Ihminen on aina hakenut tasapainoa asioiden välillä ja myös omaa tasapainoa ympäröivien asioiden kanssa. Erityisesti nykyinen aika, mitä elämme, vaatii ihmiseltä paljon tasapainoilua.

Vierailija

80cm x 140cm 980€

Suomen kansallislintu on joutsen. Joutsenella on kautta aikojen ollut symbolinen merkitys kansanperinteessämme. Lintua on arvostettu ja pelätty. Vierailijan sulat ovat sirpin ja viikatteen teriä, vartalo mopon tankki Sulkia olen tehnyt myös keritsimien teristä. Olen käyttänyt teoksessa myös muuta romurautaa

Väsynyt valtias

60cm x 30cm x 52cm MYYTY

Ihminen, luomakunnan kuninkaaksi itseään luuleva, on väsynyt tämän päivän kulutukseen, nopeatahtiseen elämään. Teoksessa olen käyttänyt vartalona mopon tankkia, jalkoina kuokkia ja pyrstönä haravaa. Päässä on kauha ja suppilo sekä lisäksi olen käyttänyt muuta pientä romurautaa ja kierrätysmateriaalia.

Metsättären valtaistuin

Tämä on pieni teos ja voisi olla metsässä elävän ja siellä hallitsevan hengettären valtaistuin. Selkänojan kaaret kuvastavat sarvia. Istuimen kangas on käsinkudottu ja ottaa vaikutteita kuninkaallisten valtaistuinten kankaista. Teos on humoristinen ja mielikuvituksellinen. Sen myötä voi mennä metsän satumaailmaan.

Yhteinen historia

120cm x 155cm 2800€

Meillä kaikilla on yhteinen historia, jos asiaa katsotaan maailmanlaajuisesti, mutta meillä ei ole yhteistä menneisyyttä. Historiastamme toivottavasti opimme asioita ja kukin ihminen tai kansa käyttää siitä saamaansa tietoa hyväkseen. Tässä teoksessa voi nähdä sotien jälkiä ja veren vuodatusta, mutta myös ajan kulkua ja rakkautta. Kokemukset ja teot ovat nivoutuneet yhtenäiseksi kokonaisuudeksi.

Kaikki yhdessä

420€ – 450€ / kpl

Itse toivoisin, että eri kulttuureista, eri yhteiskuntaluokista, eri asemasta ja ihonväristä huolimatta ihmiset voisivat kokoontua ja tehdä yhteistyötä. Teos kuvastaa myös erilaisten persoonallisuuksien ja eri ikäisten ihmisten kanssakäymistä.

Lok von Rock

28cm x 52cm 580€

Tämä lintu on nuoruutensa villit vuodet jo taakseen jättänyt rokkari.

Peltotilkut

106cm x 140cm 1650€

Tässä olen kutonut monista eri luonnon materiaaleista syksyistä peltomaisemaa kuvastavia peltotilkkuja. Eri viljalajeista tulee kypsyessään eri värisiä ja auringon säteiden osuessa puituun viljapellon sänkeen se usein kimaltaa kuin kulta. Teos on ilmakuva ja kapeat metallisuikaleet ovat ojia, jotka jakavat pellot omiksi tilkuikseen. Kehyksissä oleva puu on suomalaisen heinäladon seinälautaa.

Saunan ovi

56cm x 100cm 650€

Teos on käsinkudottu erisävyisistä puuvilla- pellava- ja villalangoista. Saranat ja haka ovat aitoja kuten naulatkin. Ovi kuvastaa mennyttä aikaan ja ajan patinoimaa kulunutta saunan ovea, mikä on avattu monta kertaa elämänsä aikana. Sauna on ennen ollut ihmiselle tärkeä paikka syntymästä kuolemaan.